Vaak gestelde vragen

Data: wat bedoelen we daarmee?

Met data bedoelen we simpelweg alle gegevens binnen een bedrijf. Deze gegevens kunnen over allerlei onderwerpen gaan, bijvoorbeeld:

– de verkoop van producten
– het verloop van de voorraad
– de productie per week
– het brandstofverbruik van de voertuigen
– storingen van machines
– de productiviteit van de medewerkers

De lijst met mogelijke data van mkb-organisaties is eindeloos, ieder bedrijf verzamelt immers andere gegevens. Bovendien heeft ieder bedrijf behoefte aan andere inzichten. GTIData luistert naar de wensen van uw bedrijf en brengt alle data samen in één overzicht

Wat is het nut van data-analyse voor het mkb?

Grote bedrijven hebben bijna allemaal een data-analyseafdeling. En dat is niet voor niets. Data-analyse kan veel voordelen opleveren, ook voor kleinere organisaties. Data-analyse in het mkb heeft de volgende voordelen:

1. Inzicht in uw eigen organisatie

Met behulp van data-analyse krijgt u een overzicht van gegevens uit verschillende onderdelen van het bedrijf. Zo weet u precies hoe u ervoor staat. GTIData brengt alle bedrijfsgegevens overzichtelijk samen in één interface.

2. Kansen en bedreigingen herkennen

Dankzij inzicht in uw gegevens wordt het makkelijker om kansen en bedreigingen te herkennen. Is de productie van een machine te laag? Doen klanten meer aankopen in de maand oktober? Presteert een product bijzonder goed in een bepaalde sector? Dankzij data-analyse bent u op de hoogte van kansen en bedreigingen en kunt u hierop inspelen. Met de interface van GTIData vindt u al deze gegevens in één overzicht.

3. Beslissingen nemen op basis van de juiste informatie

Mkb-organisaties staan regelmatig voor grote beslissingen. Gaan we extra mensen aannemen? Moeten we een product uit de verkoop halen? Is het beter om over te stappen op een andere leverancier? Met behulp van data-analyse kunt u deze beslissingen maken op basis van de juiste informatie. Dankzij de overzichtelijke applicatie van GTIData heeft u die informatie binnen handbereik.

4. Op de hoogte zijn bij afwijkingen

Als een grote verandering plaatsvindt binnen uw bedrijf, dan wilt u daarvan zo snel mogelijk om de hoogte zijn. Bijvoorbeeld als een voorraad dreigt op te raken, als een verkooprecord wordt behaald of als een auto plotseling fors meer brandstof verbruikt. Dankzij data-analyse bent u op de hoogte en kunt u bijsturen. In het interface van GTIData is het mogelijk om meldingen in te stellen. Zo wordt u direct gewaarschuwd bij afwijkingen.

Wij gebruiken al verschillende goede softwaresystemen. Wat kan GTIData dan nog toevoegen?

Veel mkb-organisaties maken al gebruik van professionele computersystemen om de bedrijfsvoering te ondersteunen. De financiële afdeling werkt in een boekhoudprogramma, het magazijn gebruikt een voorraadbeheersysteem en de accountmanagers worden ondersteund door CRM-software.
Bij GTIData brengen we de gegevens uit verschillende systemen samen in één applicatie. Dit zorgt in de eerste plaats voor overzicht. Daarnaast ontstaat de mogelijkheid om verbanden te ontdekken die onzichtbaar blijven als gegevens in losse systemen zijn opgeslagen. Zo krijgt u inzicht in uw bedrijf en kunt u als mkb’er genieten van alle andere voordelen van data-analyse.

 

Is GTIData hetzelfde als een data-analist inhuren?

Beter. GTIData levert een handig systeem waarin alle data van uw bedrijf overzichtelijk worden weergegeven. Nadat we samen met u heeft vastgesteld welke inzichten voor uw organisatie van belang zijn, worden de benodigde gegevens opgenomen in de GTI-applicatie. Dankzij deze handige applicatie heeft u zelf het inzicht. Een data-analist is daardoor in veel gevallen niet meer nodig.